Hankeketju

Katiska on osa pidempää hankeketjua, joka alkoi jo Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen Myötätuulessa-hankkeesta.

Myötätuulessa-hankkeen (2009–2012) aikana nuorisotyöntekijöille koulutettiin digitaalisia taitoja, käyttäen hyväksi nonformaalin vertaisoppimisen malleja. Myötätuulessa jatkui vuonna 2013 Metropolian kansainvälisenä Off-the-Records-hankkeena. Hankkeen aikana päivitettiin suomalaisten, virolaisten ja ruotsalaisten kulttuuri-, nuoriso- ja museotyöntekijöiden sekä opettajien digitaalisia taitoja käyttämällä hyväksi vertais- ja tekemällä oppimista. Vuosina 2014–15 Metropolian ja Helsingin kaupungin yhteinen M-kanava-hanke kartoitti erilaisia tapoja nuorisotakuun toteuttamiseen ja etsi nuorten työllistämistoimintaan vaihtoehtoja. Lisäksi hankkeen aikana parannettiin Kulttuuriareena Glorian henkilöstön osaamista digitaalisissa taidoissa. 5Moves-selvityshanke kartoitti vuosina 2014–15 nuorisotakuun toteutusta viidessa Euroopan maassa. Metropolian ja Helsingin kaupungin yhteinen ZIP – nuorisotakuumallit ja urapolut -hanke (2015–17) kehitti Kulttuuriareena Glorian työssäoppimistoimintaa ja sen opinnollistamista.

Tutustu myös aiempien hankkeiden tuloksiin niiden nettisivuilla:

M-kanava
5Moves
ZIP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *