LIFT – luovien alojen rajapinnassa

Käytiin Katiskan porukalla Kaapelitehtaalla edustamassa Lift-tapahtumassa, kun ajateltiin että jännittävän kuuloinen tapahtuma ja pitäähän sitä nyt syksyn puhutuin kulttuuripöhinäsetti käydä katsomassa.

Ja olihan se melkoinen pläjäys! Jos yrittäisi jotenkin kuvailla niin “kulttuurin, taiteen ja median Slush” tulee ehkä ensimmäisenä mieleen. Puhujakaarti koostui pitkälti luovien alojen ja markkinavoimien rajapinnassa toimivista tuottajatyyppisistä ihmisistä, sekä tietysti taiteilijoista ja muista luovista sisällöntuottajista.

Liftin kyljessä nähtiin myös lyhyt formaattien palkintogaala Shortland.

Puheenvuoroja kuultiin tapahtumassa sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä osaajilta. Tunnelman huoneessa tiivistivät heti kättelyssä HBO:n huippusarja Westworldin transmedia tuottajat Halle K. Phillips ja Noreen O’Toole, jotka avasivat sarjan television ulkopuolelle laajentuvaa mediakokemusta.

Toinen yleisöä sekä naurattanut että mietityttänyt puhuja oli Ruotsin mediajulkkis Alexander Bard, joka piti tapahtuman energisimmän puheen aiheenaan median kehitys ja vuorovaikutuksen lisääntyminen. Rinnastukset Ranskan vallonkumouksen ja Instagramin välillä pitivät kuulijan tiukasti hyppysissä.

Suomalaisista puhujista eniten mieleen jäi TED Talkin arvoisen puheen vetänyt innovaatiomylly Perttu Pölönen. Hän pureutui puheessaan tulevaisuuden visioihin sekä teknologian kehitykseen ja mahdollisuuksiin.

Perttu Pölönen näkee tulevaisuuteen. Ainakin yhteen mahdolliseen.

Verkostoitumiseen tapahtuma oli aivan omiaan, koska aihepiiri tuntuu vetävän juuri tietynlaisia kulttuurin ja luovien alojen puuhaihmisiä puoleensa. Niitä sankareita jotka jaksavat puurtaa kulisseissa näkyvyyttä ja rahoitusta taiteilijalle, sisällöntuottajalle tai tuotteelle.

Katiskan toiminta herätti myös mielenkiintoa, ja moni kommentoi messupisteellä kuinka positiivista on huomata välillä oppilaitoksenkin lähestyvän yrityksiä, eikä toisin päin. Vuoroin vieraissa!

Katiskan ständillä kättä vaihtoivat tiuhaan sekä kettukarkit että neuvot työharjoitteluista.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *